Pišite nam | Domov | Nazaj   
 
Novice
DAN ZBS 2017 in 13. REDNA SKUPŠČINA ZDRUŽENJA ZA BETON SLOVENIJE
Četrtek 14. decembra 2017, slavnostna dvorana Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, 2. nadstropje, Jamova 2 v Ljubljani

BETON IN TRAJNOSTNA GRADNJA - 3. STROKOVNI POSVET: BETON IN EKSTREMNE PODNEBNE RAZMERE
26. oktobra 2017 je v Ljubljani na Gospodarski zbornici Slovenije potekal že tretji posvet »Beton in trajnostna gradnja«, v organizaciji ZBS Združenja za beton Slovenije in Zbornice gradbeništva in IGM. Tokratna tema je bila »Beton in ekstremne podnebne razmere«. Organizatorji smo želeli z dogodkom prikazati možnosti betona za preprečevanje in reševanje posledic, ki jih prinašajo podnebne spremembe.
Delavnica Izgradnja betonskega krožišča
ZBS Združenje za beton Slovenije je 28. septembra organiziralo v Salonitu Anhovo delavnico o izgradnji prvega betonskega krožišča v Sloveniji.
Film Betonska vozišča za potrebe industrijskih kompleksov
Kot nekakšno nadaljevanje filma Uporaba betona za trajnostno gradnjo cest v Sloveniji, smo pripravili film »Betonska vozišča za potrebe industrijskih kompleksov«.
POSVET 2017 Maribor – posnetki predavanj
Obveščamo vas, da smo pri dogodku POSVET 2017 Maribor objavili posnetke vseh predavanj, ki so bila predstavljena udeležencem. Filme si lahko ogledate na YouTube kanalu ZBS, kjer so predstavljene tudi druge naše video vsebine.
Strokovni posvet: BETON 2017, Maribor, 20. april 2017
V četrtek 20. aprila 2017 je v Mariboru potekal dogodek BETON 2017, prvi tak dogodek v tem koncu Slovenije.

Vprašajte nas
Ime in priimek:
E-pošta:
Vprašanje:

Pridružite se nam
Član Združenja lahko postane vsak, ki želi pripomoči k uveljavljanju in uresničevanju namena in nalog Združenja in je pri svojem delu kakorkoli povezan s tem področjem.

Izobraževanje: BETONSKE KONSTRUKCIJE – kako pravilno izbrati stopnje izpostavljenosti

25.10.2016

25.10.2016 smo na IZS Inženirski zbornici Slovenije izvedli izobraževanje, namenjeno projektantom, nadzornim inženirjem, odgovornim vodjem projekta in betonskih del ter odgovornim vodjem gradbišč.

Program usposabljanja je omogočal vpogled in spoznavanje osnovnih zahtev o proizvodnji in uporabi betona. Vsebina je prilagojena vidiku projektanta, ki mora predpisati zahteve za beton. Predstavili smo, kako optimizirati pristop k projektiranju betonskih konstrukcij tako, da se v celoti izkoristi zmogljivost betona, ki zagotavlja zahtevano obstojnost konstrukcije. Poudarili smo tudi vidike nadzornega inženirja, odgovornega vodje projekta in betonskih del ter odgovornega vodje gradbišča, ki morajo ta beton naročiti in ustrezno vgraditi. Zahteve za beton so med drugim odvisne od okoljskih vplivov, katerim bo beton izpostavljen. V predavanjih smomo najprej predstavili splošen pregled standardov, ki urejajo to področje. Sledilo je predavanje, namenjeno spoznavanju procesov propadanja v betonu. Zadnji dve predavanji pa sta odgovorili na vprašanje, kako te vplive obvladovati, tako pri proizvodnji kot tudi pri vgradnji betona in tako zagotoviti ustrezno obstojnost betona in s tem trajnost betonske konstrukcije.

Predavatelji in predavanja:
Dr. Aljoša Šajna, predsednik SIST TC/BBB Uvod - splošno o sistemu standardov
Dr. Violeta Bokan Bosiljkov, FGG Ljubljana Procesi propadanja betona zaradi vplivov okolja
Dejan Prebil, IBE d.d. Stopnje izpostavljenosti in mejne vrednosti za sestave betona
ODMOR
Dr. Aljoša Šajna, ZAG Zavod za gradbeništvo Slovenije Izvajanje betonskih konstrukcij z vidika projektanta (standard SIST EN 13670 in nacionalni dodatek)


Ob koncu predavanj smo namenili precej časa diskusiji, in možnostim vprašanj. Rezultati ankete, ki so jo udeleženci izpolnjevali, pa kažejo na njihovo zadovoljstvo, ter so nam dali predloge za nadaljnje aktivnosti.

Predstavitev | Aktualno | Sodelovanje | Kontakti | Povezave
 
© Združenje za beton Slovenije, Slovenceva 22, SI - 1000 Ljubljana
GSM: 041 610 938, e-pošta: zabeton@zabeton.si, http://www.zabeton.si
www.insist.si