Pišite nam | Domov | Nazaj   
 
Novice
DAN ZBS 2017 in 13. REDNA SKUPŠČINA ZDRUŽENJA ZA BETON SLOVENIJE
Četrtek 14. decembra 2017, slavnostna dvorana Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, 2. nadstropje, Jamova 2 v Ljubljani

BETON IN TRAJNOSTNA GRADNJA - 3. STROKOVNI POSVET: BETON IN EKSTREMNE PODNEBNE RAZMERE
26. oktobra 2017 je v Ljubljani na Gospodarski zbornici Slovenije potekal že tretji posvet »Beton in trajnostna gradnja«, v organizaciji ZBS Združenja za beton Slovenije in Zbornice gradbeništva in IGM. Tokratna tema je bila »Beton in ekstremne podnebne razmere«. Organizatorji smo želeli z dogodkom prikazati možnosti betona za preprečevanje in reševanje posledic, ki jih prinašajo podnebne spremembe.
Delavnica Izgradnja betonskega krožišča
ZBS Združenje za beton Slovenije je 28. septembra organiziralo v Salonitu Anhovo delavnico o izgradnji prvega betonskega krožišča v Sloveniji.
Film Betonska vozišča za potrebe industrijskih kompleksov
Kot nekakšno nadaljevanje filma Uporaba betona za trajnostno gradnjo cest v Sloveniji, smo pripravili film »Betonska vozišča za potrebe industrijskih kompleksov«.
POSVET 2017 Maribor – posnetki predavanj
Obveščamo vas, da smo pri dogodku POSVET 2017 Maribor objavili posnetke vseh predavanj, ki so bila predstavljena udeležencem. Filme si lahko ogledate na YouTube kanalu ZBS, kjer so predstavljene tudi druge naše video vsebine.
Strokovni posvet: BETON 2017, Maribor, 20. april 2017
V četrtek 20. aprila 2017 je v Mariboru potekal dogodek BETON 2017, prvi tak dogodek v tem koncu Slovenije.

Vprašajte nas
Ime in priimek:
E-pošta:
Vprašanje:

Pridružite se nam
Član Združenja lahko postane vsak, ki želi pripomoči k uveljavljanju in uresničevanju namena in nalog Združenja in je pri svojem delu kakorkoli povezan s tem področjem.

Dogodek BETON 2017

20. april 2017

V četrtek 20. aprila 2017 je v Mariboru potekal dogodek BETON 2017, prvi tak dogodek v tem koncu Slovenije. Dogodek je bil organiziran na pobudo Združenja za beton Slovenije in Fakultete za gradbeništvo, prometno infrastrukturo in arhitekturo Univerze v Mariboru, ostali organizatorji so bili Društvo gradbenih inženirjev in tehnikov Maribor, Društvo arhitektov Maribor, POMGRAD d.d. in Lafarge Cement d.o.o., ki sta bila tudi glavna pokrovitelja dogodka. Kot glavni pokrovitelj se nam je pridružil še Schöck, Innovative Building Solutions. K sodelovanju pa nam je uspelo pritegnite tudi številne druge, ki so s svojimi oglasi predstavljeni v zborniku ali so se predstavili v preddverju dvorane.

Organizaciji odbor je vodil doc. dr. Milan Kuhta, profesor na UM FGPA, ostali člani pa smo bili: Lojzka Reščič, ZBS, Tomaž Kavnik, Pomgrad , Gregor Reichenberg, Društvo arhitektov Maribor, doc. Nande Korpnik, UM FGPA, Stipan Mudražija, Društvo gradbenih inženirjev in tehnikov Maribor in mag. Andrej Sopotnik, Lafarge Cement.

Počaščeni smo bili, ker je dogodek s pozdravnim nagovorom odprl red. prof. dr. Miroslav Premrov, dekan FGPA, zbrane pa je pozdravil tudi dr. Jakob Šušteršič, predsednik Združenja za beton Slovenije.

Med dogodkom smo si lahko v preddverju dvorane ogledali razstavo Forma Vive iz Maribora, ki je bila predstavljena v predavanju Stipeta Mudražije in je v celoti zbrana tudi v Zborniku.

Organizatorji se zahvaljujemo vsem udeležencem in pokroviteljem, ki so bili pripravljeni naš dogodek podpreti. Številčna udeležba in pozitiven odziv udeležencev nam dajejo energijo pa tudi obvezo, da poskušamo s posvetom nadaljevati. Mogoče se vidimo spet že naslednje leto.

Povezave:
Predstavitev v ppt formatu
fotogalerija
video
Zbornik v PDF formatu
PROGRAM

Predstavitev | Aktualno | Sodelovanje | Kontakti | Povezave
 
© Združenje za beton Slovenije, Slovenceva 22, SI - 1000 Ljubljana
GSM: 041 610 938, e-pošta: zabeton@zabeton.si, http://www.zabeton.si
www.insist.si